2005-07-29 22:36:57• hírek • Szatmar.ro

Plüss oroszlánkirály

Peugeot 907. Egy szuper-sportautó oroszlánbőrbe bújtatva. Semmi meglepő?

A márka által az utóbbi időkben rendszeresen meghirdetett tanulmányautó-pályázati versenyen hasonló autókat hoznak ki győztesként, így igazából akár azt is mondhatnánk, nincs ezen az autón semmi meglepő - de ez azért nagyképű kijelentés lenne. A 907-es vitathatatlanul nagyon agresszív és egyszersmind Peugeot-s külsőt kapott, igazi hivalkodó ragadozót szereltek össze a franciák - karbonszál erősítésű vázra építve a mechanikus elemeket.

Egységben az erő(!), ezért annyira egy egység létrehozására törekedtek, hogy a sárhányóból átmenet nélkül lesz A oszlop, tetőelem, majd végül C oszlop. Nehéz lenne megtippelni, hogy ezek az elemek mely pontokon különülnek el, olyannyira finoman ívelt ez az elem, amely többek közt a szélvédő és tetőfunkciót is ellátó üveget foglalja magában.

Áttetsző felületeket nem csak a szokott helyeken találunk: a motortér egy (talán legszebb) részébe ugyanis bepillantást enged a motorháztető üvegezett része, hogy ne csak hang, hanem képi élménnyel is társítsuk a 12 henger zenéjét. A kétüléses kupé orrában az első tengely mögött ugyanis hosszában elhelyezve egy hatliteres V12-es 500 lóerős motor dübörög - és összesen 1400 kilogrammot mozgat!

Hely volt bőven, hiszen ez a kupé a Peugeot-okhoz képest szokatlanul nyúlánk. Ahhoz képest, hogy mindössze két személy utaztatására alkalmas 4,37 m hosszú, 1,88 m széles, 1,21 magas és a tengelyek közti távolság 2,50 m.

Ahogy kívülről a erőt demonstrálja, úgy belül a luxust: mindent finom barna és színű bőrhuzat borít, néhol (kormány, középkonzol elemei) fával megbontva az egyhangúságot, ami azért nem adja fel az arisztokratikus hangulatot. Ebből kifolyólag a digitális műszerek harsogásától is tartózkodtak, így azok - habár digitálisként működnek - analógnak mutatkoznak.

Kivételt képez a fedélzeti számítógép és annak érintésre élénkülő képernyője, melyek természetesen a GPS-től kezdve az mp3-ig mindennel megbírkóznak.
A fenti paraméterekkel nem valószínű, hogy az oroszlános márka a Párizsi Autószalonon túl belevágna a 907-es sorozatgyártásába is, mindenesetre jó tudni, hogy ha akarnának, ilyet is tudnának ... és a TAXI sorozat folytatódhat.    Angyal Levente, ma.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: